Welcome to EXCITECH

Работи на кои им треба внимание во процесот на работа на CNC машината за сечење

直排一拖二开料单元

 

 

Машините и опремата за обработка на дрво, како што е машината за сечење ЦПУ, имаат строги правила и прописи кои мора да се почитуваат при употреба и работа, и тие мора да се користат според основниот режим на работа.Денес детално ќе ги запознаеме работите на кои им треба внимание при работата на машината за сечење ЦПУ.

1 стабилен напон: стабилноста на напонот на баот е елемент за заштита на електричните компоненти на машината.Општо земено, машините за гравирање имаат уреди за заштита од истекување, термистори и други заштитни мерки.Ако напонот е нестабилен или температурата е превисока, машината ќе даде аларм.

2 Зајакнете го подмачкувањето: водечките шини, завртките и другите додатоци се водилни шини за време на работата.Редовното вбризгување на лубрикант е корисно за да се направи шината стабилна и безбедна.

3 температура на водата за ладење: CNC материјалите за сечење имаат голема сила на сечење.Степенот на ладење на вретеното и секачот зависи од температурата на водата.

4 изберете добра алатка: CNC машината за сечење е главно алатка, добар коњ и седло.Ако изберете добра алатка, можете да продолжите да ја користите долго време.Ако често ја менувате алатката, држачот за алат и вретеното ќе се оштетат, а машината често ќе стартува и запира, што е неконзистентно.

Имајте влијание врз машината.

5 намалете го товарот: машината не е платформа за складирање за обработка на материјали.За време на употребата, избегнувајте да собирате тешки предмети на гредата на машината.Љубовта кон машината е гаранција за вашата долгорочна употреба.

6 проверка и чистење: по долготрајна или долготрајна интензивна работа, чувајте ја машината чиста за да избегнете акумулација на тиња и проверете ја машината за подобро да го продолжите нејзиниот животен век.

Во процесот на работа и употреба, клиентите мора да работат и користат во строга согласност со барањата, а мерките на претпазливост не треба да се менуваат и игнорираат по желба, инаку лесно ќе доведе до непотребни дефекти и подобро ќе ја подобри ефикасноста и квалитетот на обработката.

 

Испратете ни ја вашата порака:

ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
  • * CAPTCHA:Ве молиме изберете гоКуќа


Време на објавување: Април-24-2023
WhatsApp онлајн разговор!